14 Nisan 2013

Islak Kek

Yağmurlu bir pazar gününden herkese merhaba :)

Eminim herkes bu keki biliyordur ve yapıyordur ama ben yinede tarifini yazayım dedim..

Benim ıslak kekim azıcık farklı. Farkıda şöyle ki normalde ıslak kekin yaparken bütün sıvılar karıştıktan sonra bir bardak bir köşeye ayrılır kek çıkınca bu dökülür üzerine.


Benimkinin farkı burada ben içinden ayırmıyorum ayrı pişiriyorum daha ıslak oluyor böyleyce bence daha lezzetli..

Tarifine gelince şöyle ki;

Hamuru İçin

-2 Yumurta
-1,5 bardak Şeker
-1 bardak sıvı yağ
-2 bardak süt
-1 paket vanilya
-2 paket kabartma tozu
-İstediğiniz kadar Kakao (Ben 2 Çorba kaşığı koydum)
-Aldığı kadar un


Yapılışı bildiğimiz kekten farkı yok önce şeker ve yumurtalar karışır
sonra diğer sıvılar daha sonra kakao ve vanilya eklenip iyice karıştıktan sonra unun yarısını eklenerek karıştırılır
kabartma tozu ile birlikte unun diğer yarısıda elenerek karıştırılır ve önceden ısıtılmış fırına atılır.

O fırında pişerken sos hazırlanır

Sos İçin Malzemeler
-1,5 - 2 bardak kadar süt (Ben bu tepsiye 2 bardak yapıyorum)
-4 çorba kaşığı şeker
-Yarım bardaktan biraz az sıvı yağ
-İsteğe göre kakao
Sosun en büyük özelliği içinde yumurta olmaması. Çiğ yumurta fikri içimi gıcık gıcık yapıyor.

Malzemeleri bir tencereye koyuyoruz ve kaynayana kadar karıştırıyoruz.
Kek fırından çıkınca ikiside sıcakken üzerine döküyoruz.

Afiyet Olsun :)

2 yorum:

  1. Süpermiş...Aynen o sosun içinde çiğ yumurta olduğunu bilmek o kekten yiyememek demek.Bu tarifi çok beğendim en kısa zamanda deneyeceğim inş..Bu arada bende bloğuma beklerim :)http://zamanbirtablodur.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Selma Hanım :)

      Sizin blogunuzu izlemedeyim :)

      Sil