23 Aralık 2013

Çocuklarla Aktivite | Bahçe işleri ~ Tohum Ekmece



Evimizin bahçeli olmasının nimetlerinden biri ve sanırım en sevdiğim olan. Tabi ki kendi bahçemizle uğraşabilmek. Ufak bir bahçe olsa bile azıcık güneş görünce çıktığımız bir toprak alanımız var.

Aktivitemiz ise tohum ekmek. Enes ile geçen gün ıspanak ekmiştik. Ardından da maydanoz tere ve turp gibi ufak tefek şeyler. Ekerken ona anlattım tohumları, toprağı, suyu. Allah biz sebepleri bir araya getirdiğimizde nimetleri nasıl bize ihsan ediyor onu. Güneşi ve yağmuru. Ve dahasını... :)

Ne kadarını anladı? Bilmem.

Enes daha çok tohumları saçmakla ilgili idi.  :)
Hava güzel olduğunda sulamaya da çıkıyoruz.  Ya da Anneannesi suluyor biz de camdan izliyoruz.  Her ne kadar bu onun için sıkıcı olsa da dayanıyor. :)




2 yorum:

  1. Küçük ya da büyük, inanın ben de bahçeli bir evde oturmayı çok isterdim. Malesef apartmanda böyle bir imkanın olmuyor ama biz de çareyi balkondaki saksılara mevsimlik şeyler, çiçekler ekerek hevesimizi almaya çalışıyoruz. Ne mutlu size :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. :)

      Zaten bence de önemli olan toprağın miktarı değil az da olsa biz ve çocuklarımızın toprağa dokunması siz bunu başarabilmişsiniz. :)

      Hepimize ne mutlu o zaman:)

      Sil