13 Nisan 2014

Yemekler | Fırında Karnabahar


Aslında  Karnabaharın mevsimi geçti geçiyor. Pazarlarda hala tek tük kalmış olabilir. :)
Önceden yapmış olduğum bir yemek ne olur ne olmaz tarifi unutmadan yazayım önümüzdeki kış lazım olur :)

Malzemeler:
1 küçük karnabahar
1 yumurta 
1 bardak yulafunu 
3 kaşık yulaf ezmesi
Zeytinyağı (ben göz kararı koydum)
bir tutam tuz ve dilediğiniz baharatlarla tatlandırabilirsiniz.
Sarımsak ve yoğurt :)

Yulaf unu yerine beyaz un da kullanabilirsiniz pek tabi ama ben böyle sevdim.

Karnabaharı önceden çok az su ile haşlar gibi yapıyoruz hafif yumuşaması yeter zaten fırında da pişecek. 
Suyu iyice süzülsün diye süzgeçte biraz bekletiyoruz.

Diğer malzemeleri karıştırıp fırın tepsisine aldığımız karnabaharların üzerine döküyoruz.
180 derecede kızarana kadar pişrip sarımsaklı yoğurt ile servis yapıyoruz.

Sağlıklı hafif bir sebze yemeği.
Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder